کشته شدن یک شهروند بلوچ در پی تیراندازی نیروهای نظامی در جریان سرکوب اعتراضات تهران
به گزارش گروه حقوق بشر بلوچستان، امروز چهارشنبه ۸ بهمنماه ۱۴۰۴ (معادل ۲۸ ژانویه ۲۰۲۶)، پیکر یک شهروند بلوچ دیگر که در جریان سرکوب اعتراضات مردمی در تهران مورد اصابت گلوله قرار گرفته و جان باخته بود، در محل سکونتش در شهر بنت از توابع شهرستان نیکشهر به خاک سپرده شد.
هویت این شهروند بلوچ کشتهشده، «حسن شایسته»، ۳۵ ساله، فرزند موسی، اهل شهر بنت از توابع شهرستان نیکشهر توسط منابع معتبر احراز شده است.
به گفته منابع، حسن شایسته در جریان سرکوب اعتراضات در ۱۸ دیماه ۱۴۰۴ در تهران، هدف شلیک مستقیم گلوله از ناحیه سر و شکم قرار گرفته و در پی شدت جراحات جان خود را از دست داده است. پس از کشته شدن وی، روز گذشته ۷ بهمنماه پیکر او به خانواده تحویل داده شده و عصر امروز چهارشنبه ۸ بهمنماه، در شهر بنت به خاک سپرده شد.
به گفته یک شاهد عینی حاضر در تشییع پیکر حسن شایسته، وضعیت جسد این شهروند بلوچ بهشدت دلخراش بوده است؛ بهگونهای که سر مرحوم بهطور کامل خالی بوده و تنها پوست سر، از ناحیه گوش راست تا گوش چپ، بهصورت بخیهشده روی جمجمه قرار داده شده بود. همچنین شکم او بهطور کامل تخلیه شده و با پنبه پر شده بود و پیکر وی بهدلیل شدت جراحات، عملاً قابل شستوشو یا غسل نبوده است. این شاهد عینی احتمال داده که شکم حسن شایسته بر اثر اصابت گلوله بهشدت متلاشی شده باشد.
لازم به ذکر است که اعتراضات سراسری در اوایل دیماه ۱۴۰۴ و با حضور گسترده شهروندان آغاز شد؛ این اعتراضات ابتدا از تهران شکل گرفت و در فاصلهای کوتاه به بسیاری از شهرهای دیگر کشور گسترش یافت. همزمان با گسترش اعتراضات، گزارشهای متعددی از کشته شدن چندین هزار نفر از معترضان در پی تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی و امنیتی منتشر شده است. در ادامه این سرکوبها، جمهوری اسلامی ایران در شامگاه هجدهم دیماه اقدام به قطع گسترده اینترنت کرد؛ اقدامی که باعث شد اطلاعات مربوط به وضعیت میدانی، قربانیان و ابعاد خشونتها بهصورت محدود، قطرهچکانی و با تأخیر به بیرون از کشور و فضای آزاد اطلاعات درز کند.
